Home.Bio.Projecten.Audio/Video.Foto's.Agenda.Links.Contact opnemen.

 

Jorgenboots@hotmail.com

Er was eens een jongetje van een jaar of 9 dat heel graag trompet wilde spelen, maar ja...... Er stond al een orgel in huis.

 

Mijn ouders hadden vroeger orgelles aan huis ‘s avonds als de kinderen op bed lagen. Er zat vaak een klein jongetje onder de tafel om te luisteren. Juist, dat was ik. Ik ben na de standaard blokfluitlessen op orgelles gegaan. De leraren die mij het meest geïnspireerd hebben om door te gaan waren Jan Peter Bast en Jan Koehoorn. Door hun leuke manier van lesgeven werd de liefde voor muziek flink gevoerd. Ik ben in verschillende coverbandjes en koren gaan spelen. Heb aan cd-opnames meegewerkt en verschillende projecten gedaan

 

Momenteel ben ik vooral actief in 2in1voud, mijn duo met Ron van Riet, waarmee we eigen liedjes schrijven. Like Eve is mijn vaste band, hiermee speel ik eigen werk. Daarnaast doe ik zo af en toe wat projecten.

 

Tijdens het bespelen van de toetsen speel ik op mijn Yamaha P200 stage piano. De Korg Triton Le is ook een waardevol instrument in mijn setup. Omdat ik vaak tegen het probleem stuitte dat ik moeilijk een goeie bassist kon vinden heb ik de Roland PK5 midi controller aangeschaft, waardoor ik zelf met  mijn voeten de baspartij voor mijn rekening kan nemen. Komen mijn orgellessen toch weer mooi van pas ! Daarnaast gebruik ik de Roland Sonic Cell Sound Module, Yamaha MM8, Behringer UMX49 en Ipad met diverse muziekapps.

 

In mijn “homestudio” gebruik ik als sequencer veelal Sonar (en daarnaast soms Cubase en Logic) en Audition voor audiobewerkingen.

 

Naast toetsen ben ik ook (slag)gitaar, basgitaar, ukelele, melodica, mondharmonica en Zingende Zaag gaan spelen en heb ik verschillende kleinere instrumentjes gekocht. Ik probeer altijd zo allround mogelijk te zijn. Zo speel ik ook verschillende soorten muziek. Overal zit wel een uitdaging in.